iOS 11 komt eraan!

ios11

Half september komt iOS11 uit. Dit nieuwe besturingssysteem bevat weer verschillende handige vernieuwingen waar je zeker op school veel voordeel van kunt hebben. Bijna alles staat in het teken van meer multitasking-mogelijkheden:

  • Een nieuw dock met 9 apps waarmee je ook snel recent geopende bestanden meekunt in zien.
  • De mogelijkheid om met drag & drop je bestanden te verplaatsen
  • Een bestanden-app waarin je door je bestanden kunt bladeren, mappen kunt aanmaken en met bestanden kunt slepen tussen mappen en apps.
  • Een documentscanner in de notitie-app om documenten te scannen, te ondertekenen en te verzenden.
  • Veel meer multitasking door uitbreidingen van functies als split-view en slide-over en de mogelijkheid van drag & drop tussen de apps.
  • Een nieuwe appkiezer (2x de thuisknop) is met het bedieningspaneel gecombineerd en laat je geopende apps in miniatuur zien.
Kortom veel nieuwe handigheidjes waar men al lang op zat te wachten. Wil je meer weten en zien, bekijk dan de videoserie waarin Apple de iPad-functies in iOS 11 uitlegt op https://www.iculture.nl/nieuws/apple-ios-11-ipad-videoserie.
Aangeraden wordt om enkele dagen te wachten na de lancering van iOS 11 met het updaten van je besturingssysteem wil je echt geen risico lopen in de les. Meestal komt updat 11.1 enkele dagen later uit met de belangrijkste aanpassingen.
Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apple en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s