Hoe zorg je er voor dat je niet gestoord wordt tijdens de les of huiswerk

doe-je-in-de-pauze

vrij naar de reclamecampagne langs de autosnelweg

Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens de les een melding, al of niet met geluid krijgt van een bericht van een medeleerling, of een van je apps. Plotseling verschijnt deze aan de bovenrand van je apparaat. Of je hebt airdrop aanstaan en je krijgt een verzoek iets te accepteren.  Je kunt je neiging niet onderdrukken om te kijken en eventueel te reageren. Je raakt afgeleid, kunt de les niet meer volgen, raakt uit je concentratie.  Ondanks de afspraken in de klas zijn er leerlingen die zich hier niets van aantrekken.
Ook gebeurt het thuis tijdens het maken van huiswerk of het voorbereiden op een toets en dan duurt het allemaal langer, omdat je je niet goed kunt concentreren.
Er zijn leerlingen die hun telefoon mee naar bed nemen en dan nog steeds blijven reageren op allerlei berichten en meldingen. Leg je telefoon buiten je slaapkamer als je naar bed gaat.
Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je niet afgeleid raakt. Hoe zet je meldingen (notificaties, push-notificaties) en geluiden uit zodat je niet afgeleid of gestoord wordt.

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving > zet per app de berichtgeving uit. Je kunt dat ook nog prezier inregelen (geluid, meldingsstijl, aanwezigheid in berichtencentrum, badge-app-symbool aan – of uitzetten).
  2. Gebruik “Niet storen” om (’s nachts) alle meldingen en geluiden uit te zetten, zodat je een goede nachtrust hebt. Je kunt instellen wanneer ‘niet storen’ aan moet gaan. Nog beter is het om je iPad niet op je slaapkamer te hebben.
  3. Geluiden aanpassen: Ga naar Instellingen > Geluiden en geef hier aan dat je per applicatie geen geluid meer wilt horen (bijv. bij een e-mail, tweet, facebookbericht, etc.). Ook kun je hier het geluid van het toetsenbord uit zetten. Dit kan best storend zijn in een klas.

Nog veel meer tips op de pagina (media)wijs met de iPad

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in omgang en gebruik en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s