VideoPitches: Experimenteren met de iPad

In het afgelopen jaar hebben een aantal docenten extra uren gekregen om actief en innovatief met de iPad aan de slag te gaan en hun didactische aanpak daar op afstemmen of hun lessen herontwerpen. Denk hierbij aan de inzet van de iPad bij praktische opdrachten, of omgevingsonderwijs, de inzet van instructie-, of uitlegfilmpjes; de inzet van de iPad bij differentiatie of personalisering; bij dyslectie of ter ondersteuning van zorgleerlingen, enz.
We willen de opbrengsten delen met collega’s binnen (maar ook buiten) de school.
We hebben onze docenten gevraagd om middels een videopitch van 1 tot 2 minuten te laten zien wat de meeropbrengst is geweest van de inzet van de iPad in de klas.
De videopitches hebben in eerste instantie tot doel collega’s nieuwsgierig te maken om zich te verdiepen in de materie; niet om een workshop van 1 minuut te geven.
In een bijeenkomst van een aantal uren hebben de docenten de VideoPitch voorbereid, opgenomen en gemonteerd. De videopitches zijn online gezet [ klik op afbeelding]

videopitch

Het maken van een videopitch om een idee te verduidelijken of te promoten is een actieve, ict-rijke, creatieve werkvorm, waarbij samenwerking noodzakelijk is. Kortom een werkvorm rijk aan “21ste eeuwse vaardigheden”. Binnen het SAMR-model valt deze werkvorm onder de R van ‘redifinition’ (de inzet van technologie geeft de gelegenheid tot nieuwe opdrachten, die voorheen niet mogelijk waren). Het is een vorm van ‘producerend leren/Create’ binnen Bloom’s taxonomie (denkvaardigheden).
Cursusmateriaal bij de VideoPitch in de vorm van een iTunesU-cursus.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in scholing en intervisie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s