3e Nieuwsbrief iPad in de klas

afbeelding Nieuwsbrief 3-2015Verouderde iPad, iOS9, iPadCoaches, reparaties, afspraken en regels: meer (achtergrond) informatie over de inzet, het gebruik en de ondersteuning van de iPad in de klas vindt u in de 3e Nieuwsbrief “iPad in de klas”

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in omgang en gebruik, onderwijs en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 3e Nieuwsbrief iPad in de klas

 1. Hans zegt:

  in de aankondiging heeft u het over “Verouderde iPad”, in de nieuwsbrief wordt gesproken over een “iPad van vòòr 1 september 2013”. dit zijn geen duidelijke termen en/of voor ouders begrijpelijke “versie aanduidingen”.
  zelf hanteert Apple de termen iPad, iPad2 daarna weer iPad (3e generatie) en ipad (4e generatie) hierna kwam de iPad Air in oktober 2013.
  Wat u ons hier nu vertelt is dat er minstens een iPad Air nodig is.
  Helaas was dit aan het begin van het schooljaar niet vermeld, in de beschikbare informatie stond dat minstens een iPad 2 nodig was en dat een iPad mini niet goed was.
  door de onjuiste of onvolledige informatie voorafgaande aan het schooljaar zadelt de school ouders op met extra kosten van aps. van Apple. en zit de leerling in de klas met een “Verouderde iPad”.

 2. iPadindeklas zegt:

  Het begrip “verouderde iPad” slaat in de Nieuwsbrief op de beleving van in dit geval ouder of leerling dat de iPad na een aantal jaren gebruik technische slijtage gaat vertonen en niet meer zoals voorheen lekker werkt. Het begrip geeft niet meer aan dan een constatering en in de nieuwsbrief een suggestie wat je zelf kunt doen om deze ‘veroudering’ zoveel mogelijk tegen te gaan en de vraag wat dan te doen. Dit staat los van model of type.
  Apple hanteert zelf de “een iPad gekocht voor of na 1 september 2013” om duidelijk te maken wanneer je wel of niet recht hebt op de gratis geleverde Apps van Apple. Dat was destijds onafhankelijk van het model, omdat er op dat tijdstip meerdere modellen werden verkocht.
  De school heeft overigens in 2013 en 2014 alle leerlingen deze apps gratis verstrekt indien nodig. Alleen voor ouders die zelf in schooljaar 2015 een ‘oude’ iPad inbrachten werd gevraagd deze apps zelf te betalen. Dat was bekend in de brief die aan alle ouders in juni 2015 werd gestuurd met het aanbod van de school.
  Op dit moment is de iPad Air de standaard, maar in de afgelopen jaren zijn dat ook de iPad 2 en de iPad 4 geweest vanwege de gunstige kwaliteit/prijsverhouding.
  Er zit op dit moment niet een leerling op school met een op voorhand verouderde iPad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s