Tips voor leerlingen met leen-iPad (of kapotte iPad):

  • Schooltas (FA, DU, LA, GR) is ook thuis op de computer te openen: www.schooltas.net
  • Pages-documenten en Keynote-presentaties die je op de iPad maakt, of opslaat zijn ook terug te vinden op je PC thuis, wanneer je daar iCloud Drive installeert. Wanneer je iCloud gebruikt zijn je documenten ook op de PC thuis te benaderen via www.icloud.com
  • Stuur eventueel documenten via de mail, of een bericht in itslearning naar je zelf toe, zodat je ze thuis kunt openen, of sla ze op in bijv. Dropbox, Google Drive, OneDrive, of iCloud Drive zodat je ze ook kunt benaderen.
  • Maak aantekeningen in apps als bijv. Evernote. Wanneer je Evernote thuis op je computer installeert worden al je aantekeningen direct gesynchroniseerd en kun je er bij.
    Aantekeningen, opdrachten en documenten die je in GoodNotes opslaat of maakt kun je exporteren naar iCloud Drive of andere opslagdiensten als Dropbox, Google Drive, etc. , zodat je er thuis bij kunt komen.
  • Als je docent een iBook gebruikt vraag hem dan of hij er een pdf-versie van wilt maken, zodat je deze thuis op je PC kunt openen. Je verliest wel functionaliteit en interactiviteit, maat teksten en afbeeldingen kun je gebruiken.
  • Wanneer je docent een iTunesU-cursus gebruikt die openbaar staat (!) dan kun je thuis op je PC met iTunes alle materialen in deze cursus downloaden naar je PC. De meeste iTunesU-cursussen staan niet openbaar en moet je benaderen via een code. In dat geval kun je niet bij je materiaal. Vraag je docent of hij de cursus ook in een ander formaat heeft, of sla op school de opdrachten en de documenten, die je voor huiswerk nodig hebt op.
  • Showbie is ook op de computer te gebruiken. Ga naar www.showbie.com, log in en voer de klascode in. Je kunt dan bij het door jouw via de iPad ingeleverde werk en je kunt huiswerk wat je thuis op de computer maakt inleveren op Showbie.
  • Foto’s die je maakt met je iPad kun je online zetten op bijv. www.flickr.com of via Fotostream thuis op je computer openen. Om je fotostream op de iPad thuis ook op je PC te zien moet je thuis wel iCloud voor Windows installeren.
Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s