FAQ-vraag: Help: ik heb een nieuwe iPad nodig!

Hoewel we het (nog) niet zeker weten gaat de gemiddelde iPad waarschijnlijk geen 6 schooljaren mee. Sommige leerlingen krijgen na 3 jaar problemen met het gebruik van de iPad, andere mogelijk na 4 of 5 jaar. Het zal er ook van af hangen hoe je er in de afgelopen jaren mee bent omgegaan en of je de iPad ook regelmatig opschoont.

De levensduur van je iPad beïnvloeden:

  • Ga er voorzichtig mee om en houdt de regels aan die we ooit in het eerste leerjaar hebben afgesproken.
  • Gebruik de door de school geadviseerde hoes om de kans op beschadigingen te verkleinen
  • Reinig de glasplaat regelmatig
  • Berg de iPad in je tas goed op, zodat deze niet beschadigt.
  • Wees voorzichtig tijdens het gebruik van de iPad mn. in de gang en de pauze, zodat er geen krassen, deuken en andere beschadigingen op treden.
  • Repareer op tijd (en blijf bijvoorbeeld niet te lang met een kapotte glasplaat lopen).
  • Trek niet aan de oortelefoon om deze te verwijderen.
  • Schoon je iPad op: verwijder apps die je lange tijd niet hebt gebruikt (Je kunt ze altijd weer herinstalleren); verwijder foto’s en films van je filmrol en sla ze eventueel op op je harde schijf van je computer. Zo blijft er voldoende ruimte om je iPad te laten werken.
  • Installeer de nieuwe updates van je besturingssysteem iOS.

NB. Door goed om te gaan met je iPad krijg je bij gebruik van de inruilservice een hoger bedrag terug. Check de inruilservice.

Een nieuwe iPad?

Vroeg of laat kom je misschien voor de keus te staan om een nieuwe iPad aan te schaffen  om zo optimaal en effectief mogelijk met de lessen mee te kunnen doen.

Heb je de vorige iPad gekocht?  Dan bepaal je zelf of je iPad aan vervanging toe is. Bij inruilservicede aanschaf van een nieuwe iPad krijg je opnieuw 10% onderwijskorting en kun je rekening houden met de inruilservice van Xando. Je hebt slechts éénmaal het voordeel van de schoolkorting (aan het begin van je schoolloopbaan), dus bij de aanschaf van een nieuwe iPad krijg je geen schoolkorting meer.
Je iPad kun je aan het einde van je schoolcarrière inruilen bij Xando tegen een aantrekkelijk bedrag (afhankelijk van de staat van het apparaat). Ga je inruilbedrag na op de inruilservice van Xando.
Je mag ook terug vallen op de bruikleen-optie, waarbij op school gebruik gemaakt wordt van een iPad van school, die op het einde van iedere schooldag weer ingeleverd moet worden, of de lease-optie.

Heb je de vorige iPad geleaset?  Dan kun je aan het eind van het 3-jarige leasecontract besluiten om de leaseconstructie voort te zetten en de oude iPad in te ruilen voor een nieuw type (per augustus 2015 de iPad Air wifi 32 Gb).  In dat geval wordt een nieuw leasecontract opgesteld tegen het dan geldende maandelijkse tarief van € 18,75 (inclusief verzekering en reparatieservice). Indien de iPad niet meer werkt en er wordt besloten geen nieuwe meer te leasen, kun je gebruik maken van de bruikleen-optie waarbij de iPad na elke schooldag weer ingeleverd moet worden.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in beleid, omgang en gebruik, onderwijs en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s