Showcase iBooks Dominicus College

Showcase iBooks DC 2015Binnenkort hebben we een Good Pratcice-bijeenkomst op school waarin o.a het werken met de iPad centraal staat. In het kader hiervan hebben we weer een inventarisatie gemaakt van de iBooks die onze docenten maken. En de collectie mag er zijn en geshowd worden.

Niet elk iBook is al volledig af, maar de meesten worden ook in de klas gebruikt bij de verschillende vakken. Soms een iBook dat de hele leerstof omvat, zoals bij Beeldend, Economie, M&O, Universum en Nieuwe Media, maar ook iBooks als themakatern (Nederlands), of om zwakkere leerlingen te ondersteunen (Engels). Inmiddels zijn 22 collega’s druk in de weer om met iBook Author hun lesmateriaal te digitaliseren en voor volgend schooljaar hebben verschillende collega’s hun wensen al weer kenbaar gemaakt, zeker nu de iPad ook de bovenbouw ingaat.

Nu is het zoeken naar ons “verdienmodel”. We willen niet dat elke docent, of de school zijn eigen uitgevertje gaat worden en de boeken tegen een leuke prijs in de Bookstore gaat zetten. Voor het maken van de boeken krijgen de docenten tijd en een Macbook in bruikleen en worden ze ook onder de vlag van de school gemaakt. We hebben voor ogen dat er een soort uitwisseling plaats gaat vinden tussen de makers op de verschillende scholen; een soort ruilbeurs. Wij jullie boek en jullie de onze, in het kader van “delen is het nieuwe hebben”. Dat betekent wel dat de auteursrechten van de materialen bij de makers moet liggen, of in ieder geval dat je er recht op hebt en met de juiste licenties kunt delen. Dat proberen we zoveel als mogelijk voor elkaar te krijgen, maar dat kost echt veel extra tijd en energie, die er vaak net niet is. Of het kost weer veel geld, waardoor ons “verdienmodel” weer niet gaat werken. Voorlopig blijven ze dus nog even in onze (show)kast staan en gebruiken we ze intern.
Misschien zijn er scholen, of secties waarmee samen te werken is; afspraken te maken? Mogelijk kan de iScholengroep daar een rol in spelen?

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in digitaal lesmateriaal, ervaringen, onderwijs en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s