iTunes U-cursus: iPad voor medewerkers

FullSizeRenderTer ondersteuning van al onze collega’s, maar vooral onze docenten hebben we enige tijd geleden een iTunesU-cursus in elkaar gezet om zo zelfstandig mogelijk een aantal aspecten van het werken met de iPad in de vingers te krijgen.
In de cursus wordt aandacht geschonken aan de configuratie van de iPad en een aantal belangrijke instellingen, zoals Maestro, de mail, het roosterprogramma. Ook wordt er aandacht geschonken aan het maken van een back-up, het gebruik van de cloud en een aantal belangrijke apps, of sets van apps; de didactiek met de iPad, printen en AppleTV. Verder een hoofdstuk over mediawijs omgaan met de iPad en auteursrechten en het gebruik van creative commons bij het ontwikkelen van eigen digitaal lesmateriaal.

De cursus is te downloaden uit de iTunes U-catalogus bij het Dominicus College en bij de iScholengroep.
De cursus is onlangs bijgewerkt (nov. 2014)

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apple, digitaal lesmateriaal, handige tools en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op iTunes U-cursus: iPad voor medewerkers

  1. Bas zegt:

    Echt een handige cursus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s