iPad Coaches in de startblokken

iPadcoaches banner

Sinds begin dit jaar maken we op onze school gebruik van 9 iPad Coaches: leerlingen uit 2 en 3 Gymnasium  die leerlingen èn docenten bijstaan in het gebruik van en problemen met de iPad. Ze zijn bereikbaar via Facebook, een mailadres en verzorgen twee maal per week een helpdesk in de grote pauze. Het is een enthousiaste groep leerlingen, die voortdurend met elkaar via de berichten-app in contact staan om te werken aan hun profiel als iPad Coach. Als voorbereiding op het schooljaar hebben ze een instrcuctie gemaakt hoe de Agenda-app van de iPad te gebruiken is als schoolagenda en hebben ze de mentoren geholpen bij de eerste introductieles voor de iPad  op de eerste schooldag. Ze hebben geholpen bij de configuratie, problemen met het activeren van AppleID’s, wat vertelt over de regels en afspraken rondom het gebruik van de iPad en hebben een Agenda-instructie gegeven. Enkele mentoren hebben ze later in de week teruggevraagd om te assisteren tijdens de studieles met de iPad. Ook een docent heeft inmiddels een iPadcoach als buddy. Nu zal lanzamerhand duidelijk moeten worden hoe groot de behoefte is aan ondersteuning en waar de vragen en problemen vooral liggen. Half september gaan twee iPad Coaches naar de iBook Author training van de iScholengroep. De eerste ideeen over een iBook zijn gevormd. Het eerste contact om een rondleiding te krijgen in de Xando-vestiging in onze stad zijn gelegd. Het adequaat doorverwijzen naar Xando Helpdesk, Xando reparatieservice, systeembeheerder, of iPad-coördinatoren is onderdeel van hun taak.

De iPad Coaches zullen een belangrijke rol spelen op de Open Dag en ook op verzoek van de school helpen bij presentaties, workshops voor docenten, leerlingen en/of ouders. We zullen ze vragen om (ongevraagd) de iPad-coördinatoren, of docentenbijeenkomsten bij de inzet van de iPad in het onderwijs,te adviseren. Op verzoek van de schoolleiding, of ICT-beleidsgroep zullen ze meedenken bij onderwijsontwikkelingen waarbij de iPad betrokken is.

Met de iPad Coaches hebben we ook een overeenkomst gesloten met onderlinge afspraken en verantwoordelijkheden en een vergoeding afgesproken.

Binnenkort staat een overleg op de agenda met vragen als : wat wil je nu leren als iPad Coach, wat is het beste platform om leerlingen en docenten te bereiken en online ondersteining te bieden, hoe zorgen we dat we nog duidelijker aanwezig zijn om te helpen. Misschien is er ook nog wel een landelijke uitwisseling mogelijk tussen iPad Coaches op de verschillende scholen. (onder de paraplu van de iScholengroep).

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in ervaringen, ipadhulp, onderwijs, scholing en intervisie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op iPad Coaches in de startblokken

  1. Pingback: AppleID aanmaken. | iPad in de klas Dominicus College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s