Presentatie iBooks

iBooks 1314In de een na laatste iPadscholingsbijeenkomst hebben we in groepen de in dit schooljaar ontwikkelde iBooks gepresenteerd en besproken. Er zijn 12 iBooks gemaakt door diverse collega’s met behulp van iBooks Author.  Niet alle iBooks zijn even ver in de ontwikkeling. Sommigen zijn af, anderen nog in ontwikkeling. Sommige collega’s zijn net begonnen, anderen hebben al de nodige ervaring. Er is een divers aanbod. Gedurende het schooljaar hebben docenten extra ontwikkeluren gekregen om hier mee aan de slag te gaan. Sommige secties (TE, NM) ontwikkelden een heel eigen methode, andere secties maakten een iBook met aanvullende, oefen- of verrijkingsstof, of in het kader van een project. Collega’s waren enthousiast over de behaalde resultaten. Natuurlijk stonden ze  kritisch tegenover de tijd die een docent er in moet steken, ondanks de ontwikkeluren.  Het resultaat smaakte beslist naar meer. Ook voor het komende jaar moet er in tijd en apparatuur  (Macbooks) geïnvesteerd worden.

Tijdens de bijeenkomst werden allerlei tips, suggesties, aaandachtspunten, en ontwikkelsenario’s besproken, variërend van opmaak, indeling, te gebruiken (externe) widgets, samenwerken in een team, de functie van het iBook, etc. Ook vragen over copyright, auteursrecht , creative commons, rechtenvrije media, wel of niet publiceren in de BookStore, een verdienmodel, ruilbeurs, of marktplaats van iBooks werden besproken.

Voldoende stof om volgend schooljaar over door te gaan. Binnenkort komen de nieuwe plannen en aanvragen binnen voor ontwikkeluren.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in beleid, digitaal lesmateriaal, onderwijs, scholing en intervisie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Presentatie iBooks

  1. Pingback: Auteursrecht in het onderwijs | iPad in de klas Dominicus College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s