iPad-coach

Affiche iPad-coach
In de afgelopen jaren hebben we regelmatig een aantal leerlingen gevraagd ons te helpen bij de introductie of het gebruik van de iPad. Soms hebben ze workshops gegeven voor docenten, of leerlingen geholpen bij de configuratie en ingebruikname van de iPad. Enkele leerlingen gaven een presentatie op bijeenkomsten van docenten in het land. Onder de leerlingen in het tweede en derde leerjaar is inmiddels veel ervaring opgebouwd hoe je zo goed mogelijk kunt werken met de iPad op school. We willen graag meer gebruik gaan maken van die expertise.
Volgend schooljaar komen er 190 leerlingen bij met een iPad. We vragen ca. 7 leerlingen om als iPad-coach de twee iPad-coördinatoren te steunen. We vragen ze om bij de configuratie en ingebruikname van de iPad te helpen; de mentoren te ondersteunen in de mentoruren die gebruikt worden om met de leerlingen te praten over het gebruik van de iPad: afspraken, regels, de manier waarop je je werk kunt organiseren en structureren, het gebruik van bepaalde apps, hoe je je niet al te afhankelijk kunt maken van de iPad, de agenda zo optimaal mogelijk kunt gebruiken, etc. De iPad-coaches krijgen ook een taak in het oplossen van (technische) problemen met de iPad voor zover wij die zelf kunnen oplossen, zoals het oplossen van blokkades, boeken die verdwijnen in de apps van uitgevers, enz. Niet alleen de leerlingen kunnen gebruik maken van de coaches, maar ook de docenten. Ze worden duidelijk herkenbaar en krijgen een duidelijke plek. We gaan ze ook vragen om op ouderavonden en open dag voorlichting te geven en om instructiefilmpjes, of handleidingen te maken ter ondersteuning van het iPad-gebruik op school.
In ruil hiervoor krijgen ze een onkostenvergoeding en mogen ze meedoen met (speciaal voor hen georganiseerde) workshops. Ze zullen ook betrokken worden bij de advisering over de inzet van de iPad in ons onderwijs.
Inmiddels hebben zich 29 leerlingen aangegeven interesse te hebben om iPad-coach te worden. Ze moesten hierbij hun motivatie opgeven. Het wordt nog lastig een selectie te maken.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in ipadhulp en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s