iPadbijeenkomst nieuwe docenten

ipadbijeenkomst1Op woensdag 10 april hebben 47 van onze collega’s hun iPad in ontvangst genomen. De school heeft de docenten in de gelegenheid gesteld om ervaring op te doen in het werken met de iPad. Een aantal docenten zal volgend schooljaar het iPaddocententeam gaan uitbreiden en les gaan geven in de iPadklassen. De andere docenten (zonder iPadklas)  ervaren de meerwaarde van de iPad, zowel in de organisatie, de administratie als de communicatie met leerlingen en zijn zo in staat zich het werken met de iPad eigen te maken. Het geeft deze docenten ook de mogelijkheden om meer interactiviteit te ontplooien met de leerlingen met een smartphone. De smartphone-dichtheid begint heel aardig naar de 100 % te lopen, dus dat biedt (naast de risico’s) ook veel kansen.

The-Golden-CircleHet uitdelen was een feestelijke aangelegenheid met de bijna traditionele iPadtaart van Jorieke.
Onze conrector leidde de bijeenkomst in met een toelichting op de WHY: waarom doen we dit als school? Wat zit er achter?
Vervolgens verzorgde Victor van der Plas van Xando een keynote waarin hij meer in het algemeen in ging op de veranderingen in het onderwijs onder invloed van de ICT en de rol van de tablet, de iPad hierin.
Na afloop van de bijeenkomst had iedereen zijn iPad geconfigureerd en een aantal belangrijke apps geïnstalleerd om aan de slag te gaan. Over twee weken is de volgende scholingsbijeenkomst.

Zie voor onze handleidingen de FAQ.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in beleid, onderwijs, scholing en intervisie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s