GoodNotes – app om aantekeningen te maken en PDF’s te annoteren.

Er zijn diverse apps om aantekeningen te maken en pdf’s te bewerken. In een eerdere blog is hier aandacht aan besteed. Het is vaak de persoonlijke voorkeur van de gebruiker welke app het gaat worden en uiteindelijk is de iPad ook  een (zeer) persoonlijk apparaat.
Toch wordt op school zeer regelmatig  gevraagd welke app geadviseerd wordt. Er is bij leerlingen, ouders en docenten behoefte aan eenduidigheid in het gebruik van apps.
goodnotes-logo_thumbnailOok bij ons verschillen de meningen, maar voor komend schooljaar is afgesproken GoodNotes te gebruiken als app om aantekeningen te maken en PDF’s te bewerken. Deze app biedt alle mogelijkheden die gevraagd worden. Belangrijk hier bij was ook de overzichtelijke wijze waarop de aantekeningen gerubriceerd en bewaard kunnen worden, zodat ze niet zo makkelijk “verloren” raken.   Het betekent ook dat we leerlingen en docenten extra instrueren in het gebruik, zodat iedereen de volledige mogelijkheden hiervan onder de knie krijgt.

Met GoodNotes kun je (ook handgeschreven) aantekeningen maken, tekeneningen en diagrammen schetsen, PDF’s bewerken (tekst toevoegen, markeren, onderstrepen, etc.) en deze opslaan in een overzichtelijke boekenkast. Je kunt notities toevoegen en je notities delen met anderen op allerlei verschillende manieren; niet alleen als pdf, maar ook als bewerkbaar GoodNotesbestand. Exporteren naar andere Apps mogelijk (Evernote, Dropbox, etc.)   Je aantekeningen worden automatisch opgeslagen  en een backup-functie voorkomt verlies van data.
GoogNotes bevat allerlei soorten papier;  verschillende kleuren pen en markers, een gum en selectietool. Je kunt teksten en afbeeldingen toevoegen. Je kunt ook handgeschreven teksten toevoegen.
Je kunt bestanden importeren van uit Dropbox en andere online-opslagmedia en apps. Afbeeldingen uit de fotoroll van de iPad kunnen gebruikt worden, maar ook het direct maken van foto’s vanuit GoodNotes is mogelijk.
Meer informatie op GoodNotesApp.com  en natuurlijk op YouTube waar talloze instructie-filmpjes en screencasts te vinden zijn.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apps, handige tools en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op GoodNotes – app om aantekeningen te maken en PDF’s te annoteren.

  1. Pingback: Aantekeningen en notities maken op de iPad. | iPad in de klas Dominicus College

  2. Pingback: Hoe zorg je voor voldoende back-up van je bestanden op de iPad. | iPad in de klas Dominicus College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s