Docentenbijeenkomsten

still uit de lipdub van onze school van 3 november 2012

Afgelopen donderdag hebben we inmiddels onze 4e iPad-docentenbijeenkomst gehad. Elke maand komen we met onze iPaddocenten anderhalf tot twee uur bij elkaar om van elkaar te leren. Inmiddels hebben we ca. 30 iPaddocenten. Er is de voorkeur om in twee groepen te werken: degenen die zich nog in een beginstadium vinden en de wat meer gevorderden. De laatste twee keer hebben we een iPaddocententraining van Digital Playground gehad. Centraal stond hierbij het gebruik van Content-Creatie Apps.  Die categorie van Apps waarmee leerlingen op een creatieve en actieve manier de lesstof kunnen verwerken, zoals een Stopmotion App, of een App om strips te maken, zoals Comic Book! Na in de vorige bijeenkomst hiermee kennis gemaakt te hebben, gingen we er deze bijeenkomst zelf mee aan de slag om de meerwaarde en de inzetmogelijkheden te verkennen. Er werd door het docententeam met een kritische blik naar gekeken. De veelal Engelstalige voorbeelden waren voor de docenten niet altijd even overtuigend en we vroegen ons ook af waar de voorbeelden zijn van de verschillende iPadscholen in Nederland die al even bestaan. Door de docenten werden zeker ook mogelijkheden gezien en in deze bijeenkomst een beetje uitgewerkt door een eigen les meer iPad-ready te maken.. Een aantal docenten zagen mogelijkheden om op deze manier leerlingen in samenwerking en met gebruikmaking van verschillende (creatieve) vaardigheden hun werk te laten presenteren, of uit te leggen aan elkaar.

Tijdens deze bijeenkomst ging het in de bespreking duidelijk ook om dat de vele mogelijkheden van ICT en de innovatieve toepassingen hiervan, zoals de IPad het organiseren van het leren, maar ook het karakter van het leren kan beïnvloeden en op termijn kan veranderen.. Begrippen als 21ste Century Skills en Flipping the Classroom passeerden de revue. Al met al een interessante bijeenkomst.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in onderwijs, scholing en intervisie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s