Microsoft Web Apps + SkyDrive

Hoewel wij van mening zijn dat de iPad een prima apparaat is om aantekeningen op te maken en daar verschillende goede Apps voor te gebruiken zijn (bijv. onze favoriet Evernote) krijgen we regelmatig de vraag of Microsoft Word, Exel en PowerPoint er niet op te krijgen zijn.  Met CloudOn is dat mogelijk, maar de uitwisseling met Dropbox is vrij ingewikkeld. Verder zijn er talloze Office Apps waarmee je Word, Exel en PowerPointbestanden kunt bewerken en die bestanden uitwisselen met bijv. Dropbox, maar ieder met een eigen interface. Een look-a-like van de desktopsoftware is er niet. Wij schatten in dat de gehoopte Microsoft Office App for iPad er ook nooit zal komen.

Wij geven op school op dit moment ook geen advies voor een bepaalde Office applicatie, omdat wij de iPad een prachtig apparaat vinden om aantekeningen te maken, maar wij niet geloven dat de tablet veel gebruikt zal worden om werkstukken, documenten. e.d. op te maken, of meer gedetailleerd op te maken.  De meeste gebruikers wijken daarvoor toch uit naar hun PC of Mac thuis of op kantoor.

Wil je het Microsoft Office pakket zoveel mogelijk benaderen dan kun je werken met Microsoft Office Web Apps. Dit zijn webbased office-applicaties te bereiken via http://www.skydrive.com . Log in met je Microsoft-, Live-, of Hotmail-account, of maak er een aan. Je komt vervolgens in een webbased omgeving waar je Worddocumenten, Exel-werkmappen en PowerPointpresentaties kunt maken. Maak een snelkoppeling naar het beginscherm van je iPad.  Microsoft Office Web Apps werkt samen met de coudopslagdienst Skydrive met een opslagruimte van 8Gb en niet samen met Dropbox.  Dat laatste is jammer, want wij gebruiken op onze school wel Dropbox als cloudopslag, wat door veel applicaties wordt ondersteund. Microsoft heeft wel een Skydrive App voor de iPad om bestanden in de Cloud op te slaan, maar dat is puur opslagbeheer.

Met deze combi kun je als Microsoft Office liefhebber een heel eind komen en is gratis.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apps, handige tools, opslag in de cloud en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Microsoft Web Apps + SkyDrive

  1. vpl70 zegt:

    Mooie oplossing! maar of MS Office er nooit komt betwijfel ik:

    http://mobile.theverge.com/2012/10/10/3483076/office-for-ipad-ios-android-2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s