NIET STOREN, SVP

Je kent dat wel. Je probeert aandachtig een uitleg, of instructie te volgen van je docent en dan word je weer afgeleid door je buurman of buurvrouw in de klas met geklets, vragen, of opmerkingen.; misschien moet je wel een briefje doorgeven en mis je net die belangrijke vraag of opmerking.
Sinds we met de iPad werken  is de kans dat je afgeleid wordt door een bericht, mailtje, of facetime  nog groter geworden. Toch is het eenvoudig om je hiervoor af te sluiten. Je moet je iPad dan wel upgraden naar iOS6.

Ga naar Instellingen > en zet “Niet storen”  aan. Je wordt nu niet lastig gevallen met (geluids)meldingen van Berichten, Facetime, Mails, etc. Wanneer de niet-storen optie is ingeschakeld zal naast de tijdsweergave in iOS een maantje verschijnen. Dit geeft aan dat de functie actief is en er dus geen meldingens-geluiden, enzovoorts worden afgespeeld. Echter is het ook mogelijk om de ‘niet storen’ functie automatisch in- en uit te schakelen aan de hand van een tijdschema en er zijn eventueel uitzonderingen te maken.

Via Berichtgeving kun je ook instellen of je een bepaalde applicatie in het Berichtencentrum wilt zien, of je Berichten  van iedereen of alleen je contacten wilt zien. Kortom: je kunt heel wat aanpassingen aan je iPad doen om niet, of minder gestoord te worden, jezelf minder af te leiden, of jezelf en anderen uit de concentratie te halen.
Naast de docent die probeert in de klas een goed leerklimaat zonder afleiding te creëren, blijf je hier in belangrijke mate ook zelf verantwoordelijk voor. Zorg er dus voor dat je je iPad zo instelt dat je hier het meest profijt van hebt.

Afgesproken is dat Geluiden op je iPad sowieso uitstaan. Dit is op je iPad bij Instellingen > Geluiden heel goed in te stellen.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in handige tools, omgang en gebruik en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s