Aantekeningen en notities maken op de iPad.

Veel gebruikers van de iPad wensen een Word-achtige applicatie waarmee zij aantekeningen of documenten kunnen maken, bewerken en opslaan. Bij de iPad zelf wordt de App Notities geleverd wat maar zeer beperkte mogelijkheden heeft.

[Update 6 april 2013: in het schooljaar 2013-2014 gaan we aan de slag met GoodNotes, als aantekenschrift en Pages als teskstverwerker op de iPad]

Probeer de volgende (gratis) apps uit.

Zelf heb ik in de afgelopen tijd verschillende applicaties gebruikt.

Een van mijn favorieten is Evernote [gratis], vanwege de mogelijkheid de  notities te synchroniseren met mijn andere computers en het overzicht van notities. De toevoeging van geluid, foto’s/afbeeldingen. Absolute aanrader voor korte notities. AANRADER.
http://www.evernote.com

Ook met Google Docs [gratis] heb ik gewerkt. In de desktop-versie van zijn documenten op te maken, afbeeldingen toe te voegen, etc. Het document wordt online  opgeslagen in Google Drive en is via andere computers te benaderen. Dit is geen app uit de appstore, maar een mobiele versie.
http://drive.google.com

Sinds kort maak ik ook gebruk van Cloud On [gratis] een Microsoft Office-achtige applicatie met een volledige Word, Exel en PowerPoint.  In feite is alles wat je in Word doet hier ook op te doen met het herkenbare lint. Documenten worden automatisch opgeslagen in de cloud, bijv. in mijn geval Dropbox. De “Save (as) Cloud On kan documenten uit Dropbox ophalen en bewerken en opslaan. De mogelijkheid om een bestand op te slaan met een andere naam  “bestand opslaan als …” in het Office-menu ontbreekt maar via een kleine omweg kun je je bestand wel een andere naam geven, maar dat vereist enige handighed.
http://site.cloudon.com/

Notability (€ 0,79) ook gedownload. Deze app geeft weer veel andere mogelijkheden door makkelijk vormen in te voegen, afbeeldingen, foto’s, lijnen, handschrift, etc. Je kunt er in tekenen. Tijdens het maken van aantekeningen kun je audio-opnames maken. Bij het terug lezen kun je op woiorden in je aantekeningen tikken om de bijbehorende opname te horen. Handig bij colleges. Verschillende soorten papier, markeren van teksten. Ook synchroniserren met je Dropbox.
Annoteren van PDF’s. AANRADER
http://itunes.apple.com/nl/app/notability-take-notes-annotate/id360593530?mt=8

Sinds kort Pages (€ 7,99) gedownload, de Apple App. Het ziet er gelikt uit. Je kunt documenten bewerken en mooi opmaken. Je kunt je bestanden synchroniseren met iCloud van Apple. Opslaan ook als Worddocument en PDF. Fraaie tabellen, diagrammen, vormen en tekst vloeiend om afbeeldingen heen laten lopen. Documenten handig in mappen op te slaan en bij elkaar te houden.  Documenten gemaakt in Pages kunnen ook geopend worden met een andere App, zoals Dropbox en daar geplaatst worden.
http://www.apple.com/nl/apps/pages/

Mocht je meerdere tips hebben om aantekeningen of documenten te maken, te bewerken en op te slaan. Laat het weten met een reactie. TIPS altijd welkom.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apps, Google docs, handige tools en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Aantekeningen en notities maken op de iPad.

  1. Pingback: Microsoft Web Apps + SkyDRive | iPad in de klas Dominicus College

  2. Pingback: GoodNotes – app om aantekeningen te maken en PDF’s te annoteren. | iPad in de klas Dominicus College

  3. Pingback: Hoe zorg je voor voldoende back-up van je bestanden op de iPad. | iPad in de klas Dominicus College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s