Apple ID

Om je Apple ID te achterhalen, te wijzigen, te verwijderen of te beheren, of om meer info over je Apple ID te verkrijgen ga naar http://appleid.apple.com of ga naar de startpagina van Apple > Help > Uw account en Apple ID.Een account aanmaken zonder je creditcardgegevens te hoeven in te vullen of een iTuneskaart aan te schaffen, omdat je (voorlopig) alleen gratis Apps wilt downloaden doe je door  in de AppStore een gratis App te downloaden en vervolgens een nieuw account aan te maken: http://support.apple.com/kb/HT2534?viewlocale=nl_NL. Negeer bij het instaleren van je iPad de aanmaak van een Apple ID. Doe dit pas na het activeren van je iPad!

Denk aan de minimum leeftijd waarop je een Apple ID kunt aanmaken!
Vergeet niet je Apple ID te verifieren via een mail van Apple.

Update [2 december 2012]: in het vervolg vragen wij leerlingen thuis al vast een AppleID aan te maken met de computer. De verantwoordelijkheid ligt hierbij bij ouders en hun kinderen; ook in verband met de leeftijdsgrens van 13 jaar. Ouders kunnen namens of voor hun kinderen een AppleID aanmaken. Door het aanmaken over meerdere computers te verspreiden,  voorkom je ook dat Apple het aanmaken van een AppleID blokkeert, omdat er te veel aanvragen in één keer van hetzelfde IP-adres (school) komen.

Update 6 april 2013: meer informatie over het aanmaken van een AppleID/iTunes-account zonder creditkart of iTunes-kraskaart, dus gratis: http://www.iphoneclub.nl/iphone-tips/itunes/app-store-account-aanmaken-zonder-creditcard-itunes-cadeaubon/

Update 1 juni 2013: Apple blokkeert de aanmaak van veel AppleID’s tegelijk vanuit één IP-adres. Ook hebben we geconstateerd dat Apple het verificeren van je AppleID blokkeert bij het downloaden van je eerste gratis app  wanneer dat veel mensen tegelijk vanuit één IP-adres doen en deze personen nog niet de AppleID hebben gekoppeld aan hun iPad. Om al deze problemen te voorkomen kun je je school-IP-adres gedurende een korte tijd op een ‘whitelist’ laten zetten bij Apple. Neem hiervoor contact op met je reseller.

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apple, Apps en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s