Guided Access en Single App Mode

iPad met iOS 6 Apple heeft een andere aanpak. Met meer dan 70 miljoen verkochte iPads domineert het de tabletmarkt. Net als bij de iPhone werd eerst de gewone consument veroverd, maar steeds vaker worden iPads ingezet in bedrijven en scholen. In iOS 6 wordt voortgeborduurd op deze aanpak. Apple ziet dat iPads graag ingezet worden in scholen en musea en wil dit met iOS 6 verder stimuleren.

Guided Access en Single App Mode zijn de twee functies die interessant zijn voor gebruik in de klas. Guided Access lost het probleem op dat leerlingen binnen apps instellingen veranderen of op knoppen drukken die ze niet in moeten drukken. Met Guided Access kan een docent nu knoppen binnen apps uitschakelen waardoor een kind alleen bezig kan zijn met de juiste onderdelen binnen een app. Single App Mode doet wat de naam suggereert. Het zorgt ervoor dat je niet uit een app kunt komen via de ‘Home’ knop. Hiermee voorkomt een docent dat leerlingen onderwijskundige apps kunnen verlaten om andere dingen te doen. Tijdens toetsen kun je leerlingen er bijvoorbeeld van weerhouden om het internet te raadplegen. Of dit soort restrictieve functies niet teveel koren op de molen is van de behoudende docent, is weer een andere discussie.

bron: http://innovatie.kennisnet.nl/welke-tablet-gaat-het-onderwijs-veroveren-de-microsoft-surface-of-de-ipad/

Advertenties

Over iPadindeklas

deze site dient ter ondersteuning van het iPaddocententeam, leerlingen en hun ouders die bij de inzet van de iPad op het Dominicus College betrokken zijn. Coordinator: Joost de Laat Meer info: www.dominicuscollege.nl joost.delaat@dominicuscollege.nl
Dit bericht werd geplaatst in Apps, onderwijs en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s